Lyhyehkösti aikatauluista

Tämä saattaa kuulostaa turhalta valitukselta, ehkä se sitä onkin. Mutta aikataulut ja lupaukset, ne tuntuvat olevan helposti luvattavissa ja vaikeasti kiinni pidettäviä. Otan aluksi yhden esimerkin.

Muutama vuosi sitten meille laitettiin uusi ulkokatto ja samalla uusittiin myös rännit. Rännien kaadot eivät aivan täysin onnistuneet. Asentanut yritys on mennyt nurin, jonka johdosta soitin yhteen yritykseen, josta luvattiin tullaan katsomaan asiaa. Soitosta on mennyt ainakin kolme vuotta, ei ole käyty katsomassa. Tämä yritys on edelleen toiminnassa, joten tiedon siirrossa tilauksen vastaanottajalta työn suorittajalle on ongelmia. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että kyseessä on yksi ja sama henkilö. Olemme pärjänneet asian kanssa. Hankalammaksi asia tulee niille ihmisille, jotka eivät osaa ottaa yhteyttä muualle ja eivät osaa pitää puoliaan ja heitä on.

Pienemmällä paikkakunnalla tekijät ja tilaajat tuntevat usein toisensa. Se on täällä hyvä, asiat hoituvat, ennemmin tai myöhemmin. Tekijöitä voisi olla enemmän, mutta markkinat ovat suppeammat. Isommilla paikkakunnilla tekijöitä on enemmän, hinnat ovat korkeammat, onkohan laatu? Sitä en tiedä, kun en asu isommalla paikkakunnalla.

Kun soittaa jonnekin, asiakaspalveluihin, saa usein odottaa 10 – 20 minuuttia, joskus kauemmin. Ja jonottaminen usein maksaa. Kun tilataan palveluita tai asioita netistä tai puhelimella, kosketus asiakkaan ja toimijan välillä puuttuu. Kun soittelet asiastasi vaikka pankkiin, sähköyhtiöön, Kelaan jne., usein se yhteyshenkilö on toinen. Saat ehkä selittää asiasi uudelleen. Ja siellä toisessa päässä ei tiedetä sinusta muuta kuin nimi ja osoite, kumpikaan ei sano vastaanottajalle usein mitään. En syytä asiakaspalveluhenkilöä, toimintamalli on vain irrallaan arjesta, soittajan arjesta. Ja palveluntuottajalla ei aina ole kiire, paitsi silloin kun rahasuorituksesi on myöhässä. Sitten tulee leikkiin uusi toimija, perintäyhtiö, ja se leikki vasta maksaa ja silloin aikatauluista on pidettävä kiinni. Sen tilaajan, nimittäin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s