Painajainen töissä

Katselin muutaman päivän aikana Areenalta norjalaisen televisiosarjan 113, täällä Ambulanssi apuun, toisen kauden. Otsikon mukainen jakso oli toisen kauden jakso 7. Seurattavalla ensihoitajaparille tulee hälytys tiedolla, että rannalta on löytynyt lastenvaunut, jossa on kolme passia. Lisäksi rannalta löytyy mereen johtavia jalanjälkiä

Jaksossa tapahtumat on kuvattu mielestäni hienosti. Siinä tuodaan esille viranomaisten yhteistoimintaa ja kuvataan myös, miten ensihoitajat käyvät läpi prosessia.  Syyllistämistä kenenkään suuntaan ei näy. Ohjelma on tehty hienosti, erona useaan vastaavaan tyyppiseen sarjaan, jossa riipaistaan tilannetta läpi. Ensihoitajat tekevät tässä työnsä hienosti, mutta heidät kuvataan myös ihmisinä, ei teflonpintaisina sankareina.

Juttu jäi kaivamaan mieltäni ja hain tietoja siitä. Tapahtuma-aika oli joulukuussa 2019 ja tietoja löytyi. Tapahtumassa kuoli äiti ja kaksi alle 10- vuotiasta lasta. Nuorin, tuolloin 1,5-vuotias jäi henkiin. Lehtijutut, niin ruotsalaiset kuin Suomesta lukevani HBLn teksti ovat asiallisia, niissä kerrotaan mitä on tapahtunut. Ei jäädä jälleen spekuloimaan, syyttelemään.

Oletettavasti myös tästä tapahtumasarjasta on ollut toisenlaista kirjoittelua. Onneksi meillä on mahdollisuus valita mitä luemme, mistä luemme ja mitä seuraamme. Omaan käyttäytymiseeni tuo valinta on vaikuttanut huomattavasti, en osta enkä lue esim. Ilta-Sanomia, Iltalehteä ja Seiskaa. Toisen virheet, epäonnistumiset ja dramaattiset tapahtumasarjat, syyttely eivät ole sellaista, mihin minun kannattaa aikaani ja raha kuluttaa.

Miksi tein tämän lyhyen tekstin. Kiitollisuudesta tuolle ammattikunnalle niin Norjassa kuin myös Suomessa. Tämä on myös pieni ele osaaville ohjelmantekijöille. Jos joku seuraa blogejani ja lukee tämän, kiitos myös hänelle. Laitan linkin vielä tähän jaksoon. Se kannattaa katsoa.

https://areena.yle.fi/1-50277622

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s