Kuka pyörittää ja ketä?

Alkuviikosta uutisoitiin kuinka Turun puukottaja pyörittää mediaa ja oikeutta. Mediaa pyörittää oikein kunnolla tällä hetkellä Harri Harkimo. Kenen etuja Harkimon ja hänen kumppaniensa liikkeet hyödyttävät, eivät ainakaan esim. minua ja ihmisiä, jotka ovat huolissaan jokapäiväisestä arjesta ja siinä selviämisestä.
Hallitus pistää sosiaali- ja terveydenhuoltoa uusiksi, erilaisia etuuksia on kiristetty ja työelämän ehtoja kiristetään, työntekijän näkökulmasta. Työntekijän asema työpaikoilla on kiristynyt, nyt haetaan yleissitovuuden purkamista työehtsopimuksissa ja hallituksen tuella ja toimesta hyökätään ay-liiketta vastaan. Ay-liike ja sosialidemokraatit liitetään yhteen, ay- liikkeen toimien kerrotaan olevan johdettuja sosiaalidemokraattien toimesta. Kun tuntuu siltä, että iso osa ammattiliittojen jäsenistä näyttää olevan puoluekannasta riippumatta väsyneitä työehtojen kiristymiseen, toivon, että he näyttäisivät sitä kantaa myös omissa puolueissaan
Arjessa olen törmännyt siihen, mikä on kriistilanteessa ammattiliittoihin kuulumattoman työntekijän asema. Se on huono. On hankala mennä hakemaan apua ja tukea luottamusmieheltä, jos ei ole kuulunut liittoon. Pitääkö luottamusmiehen ajaa sellaisen henkilön asiaa, joka on käytännössä haistattanut hänelle ja liitolle siihen saakka pitkät? Jos luottamusmies sanoo ei, hän toimii mielestäni oikein.
Kun työnantaja asettaa työntekijät keskenään kilpailutilanteeseen, toisen toista vastaan, se ei ole oikein. Mutta arjessa nuo ketjut ovat päivittäisiä ja tosiasia. Kuka siitä hyötyy, enemmän on häviäjiä kuin voittajia.
Tekstini voi olla puisevaa, vanhan toistoa, mutta kuvaa myös nykymaailmaa ja asioiden merkityksellisyyttä. Jos minun mielestäni käy huonosti, jäävät työmarkkinoiden ongelmat, eriarvoistuminen ja soten ongelmat paitsioon, keskeistä on perustaako Harkimo oman liikkeen vai ei. Ja Harkimon liike saattaa jopa varmistaa sote- ja maakuntauudistuksen läpimenon.

Osa meistä seuraa aktiivisesti puolueiden kannatuslukuja. Julkisuudessa mietitään miten mikäkin asia ja sotku sataa kenenkin laariin. Demarina olen tyytyväinen siitä, että nyt kannatus on kasvussa. Kuitenkin, edellisten vaalien tulosten perusteella ollaan tekemässä isoja päätöksiä. Jos niitä ei synny ja tulee uudet vaalit, uusi hallitus on isojen kysymysten ja haasteiden edessä. Heitä syytetään esim. sote-uudistuksen kaatumisesta. Mallin heikkoudet saattavat jäädä piiloon. Edelleen kuinka kauan aikaa on valmistella uutta mallia. Jo nykyiseen on uhrattu paljon aikaa ja rahaa. Hallitus ei ole mielestäni kuunnellut asiantuntijoita pitkin matkaa riittävästi. Ei ole tuon suuruusluokan asiassa oikea malli se, että meidän on hyväksyttävä se että juttu saadaan päätökseen ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Kuka pyörittää ja ketä, Harkimon liike ei ole keskeisin asia Suomessa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s