Sosialidemokraatit eivät säästä

Tuollainen kommentti löytyi paikallislehdessä, KMV- lehdessä olleessa Kokoomuslaisten valtuutettujen ja ehdokkaiden kirjoituksessa.  Asiaa pohdittuani tein asiasta oheisen kirjoituksen, joka on laitettu lehteen julkaistavaksi. Jutussa on viittaus professori Kari Uusikylän blogiin https://kariuusikyla.com/2017/03/25/kertokaa-terveiset-juha-sipilalle/, jota olen jakanut Facebookissa. Se teksti on tärkeä, lukekaa ihmeessä.

Maanantaisessa KMV- lehdessä kokoomuslaiset ehdokkaat olivat linjanneet tulevaa taloudenpitoa. Samassa yhteydessä he pyysivät äänestäjiä muistamaan, että vaalipaneelissa sosialidemokraattien ehdokas oli todennut, että hän ei säästäisi mistään.

Elämme aika lailla eri maailmoissa ja sanoilla on erilainen merkitys. Kun säästäminen merkitsee samaa kuin leikkaaminen ja toimintojen lopettaminen ilman ajatustakaan miettiä, miten ne korvataan, sille ei voi mielestämme antaa avointa valtakirjaa. Kun säästäminen tarkoittaa henkilökunnan vähentämistä ja palvelujen laadun heikentämistä, myöskään sille ei voi antaa avointa valtakirjaa.

Valtakunnan tasolla ja myös omassa kunnassamme nähdään yksityistäminen ratkaisumallina. Yksityistäminen merkitsee usein saman palvelun toteuttamista pienemmillä palkoilla ja pienemmällä työntekijämäärällä. Usein, ei aina, se tarkoittaa myös laadun heikkenemistä.

Professori Kari Uusikylä kirjoitti blogissaan viime viikolla ”kuitenkin sääli, että vähimmäistuntipalkka on normitettu kympin tuntumaan. Kyllä vitosen pitäisi riittää nollasopimusten nollatyöläisille. Eihän Suomi nouse ilman talkoohenkeä”. Kotikaupunkiimme ja moneen muuhun paikkakuntaan tämän ajatuksen voi hyvin linkittää. Palkkauskustannuksia voidaan vähentää, tehtäviä voi lakkauttaa. Kuitenkaan ihminen ei tule toimeen pienemmällä rahalla, jos elinkustannukset eivät laske. Tämä yhtälö näytetään nyky-Suomessa toteutettavan toimeentulotuen kautta.

Sosialidemokraatit elävät maailmassa, jossa on myös pienituloisia. Sosialidemokraatit elävät kunnassa, jossa tulee turvata peruspalvelut. Sosialidemokraatit arvostavat järkevää taloudenpitoa myös vastaisuudessa.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s