Kannatuksen lasku jatkuu …

Kannatuksen lasku jatkuu, eiköhän lähdetä siitä että pohja oli tässä. Päätetään näin!

Tiukka työpäivä on edessä, illalla voi olla tyytyväinen kun se on takana. Olen kuitenkin huomattavasti onnellisemmassa asemassa kuin iso liuta suomalaisia, sillä minulla on se työpaikka.

Poliitikko Pirttijärvi viittaa lopussa olevaan linkkiin, jossa todetaan demareiden kannatuksen olevan edelleen laskussa. Sinällään se ei ole yllätys, Sami Borg viittaa ihmisten käyttäytymiseen. Mutta huolia tällainen suunta aiheuttaa. Vaikka valittava politiikka näyttää olevan sellainen, mitä ihmiset eivät puheissaan oikein kannata, teoissaan he ovat sitä tehneet ja näyt-tävät edelleen kannattavan, vaikka linjauksia on jo tiedossa.
Yksi ajatus, joka nousee itsellä mieleen, on se että me ajattelemme aina että leikkaukset eivät koske minua ja koskevat, muita ne koskevat enemmän. Toinen linja on se,että me ajattelemme että tämä on pakko.

Elektrobitti myy keskeisiä liiketoimintoja ulos, myyntisummasta paljon menee osakkaille. He maksavat veroja siitä, mutta miten paljon ja miltä osin se myynti lisää työllisyyttä ja yhteiskuntamme hyvinvointia. En tiedä, en osaa sanoa.
Mikä on tuon Hesari gallupin viesti? Eilen yksi ystävä kysyi minulta, onko demareilla menossa prosessi tämän vaalituloksen jälkeen. Totesin, että jatkuva prosessi tällaisessa tilanteessa täytyy olla.

Tiedän, että asioita mietitään. Mutta toivon, toivon syvästi että ne oikeaoppisten kuorot lopettavat toistensa haukkumisen. Keskinäinen loanheitto julkisuudessa, jota moni nyt on pettyneenä harrastunut, loppuu ja lähdetään rakentamaan toimivaa vuoropuhelua jäsenistön ja äänestäjien kanssa. Toiset sanoo, että järjestötyötä on kehitettävä ja muutettava, toiset sanovat ettei ongelma ole siinä.

Ongelmia on varmasti monia, ja ne on perattava. Moni meistä sanoo, että olemme unohtaneet entisen peruskannattajakuntamme. Ehkä, mutta ennen kaikkea he ovat jättäneet meidät. Emme ole voineet tarjota heille sitä, mitä he haluavat, koska maailma on muuttunut. Vastauksemme ja ehdotukset eivät ole saaneet vastakaikua heiltä.Ja onhan sekin totta, että kannattajakuntamme ikääntyy ja aivan totta, kuolee pois.

Emme ole toistaiseksi voineet tarjota niitä asioita. joita nuoret haluavat ja muuttuva äänestäjäkunta toivoo. Siinä on yksi asia, joka on jatkossa pakko ottaa huomioon, haluavat puolueemme sisäiset änkyrät sitä tai ei.Ideologista keskustelua puolueen suunnasta on tarpeen käydä, mutta se ei saa olla liian korkealentoista ja itsetarkoitus.Ideologia,periaatteet ja konkretia on saatava toimimaan yhdessä.

Vaaleja tulee, vaaleja menee, mutta yhteiskunta ja poliittinen järjestelmä säilyy. Meidän on tehtävä parhaamme, jotta voimme tarjota järjestelmän kautta hyvää politiikkaa ja hyviä ratkaisuja.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1432008929314

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s