Vaalipäivänä

Yhteenvetoa menneestä tulee varmasti tehtyä,  mutta nyt alkuun muutamia ajatuksia noin neljä tuntia ennen äänestysajan loppumista. Moni on kysynyt jännittääkö. Vastaus on ollut että omasta puolesta ei. Ajattelen, että tehdystä työstä tulos ei omalla kohdalla jää kiinni. Puolueen tulos jännittää jonkun verran. Syynä se, että vaikka oma työmme on ollut hyvää, ovat muut tuoneet esille pinnallisuuksia, joilla koetetaan vedota ratkaisuissa.

Suomi kuntoon, politiikka on rikki, jos vanha ei toimi tarvitaan korjausliike jne. Iskulauseita on näkynyt runsaasti. Muutos on avainsana. Monen muutoksen veturit ovat niitä ihmisiä, jotka ovat viimeiset 20 – 40 toimineet keulakuvina. Kokemusta on ja sitä tarvitaan, mutta onko heissä eväitä muutoksen vetureiksi?

Lopputulosta vaaleissa on sittenkin vaikea arvioida, vaikka meitä kannustetaan gallupeiden nojalla äänestämään määrätyllä tavalla. Eri kopeilla tavataan erilaisia ihmisiä erilaisine huolineen. Omilla kopeillani on pienituloisia eläkeläisiä, vähävaraisia yksinhuoltajia, loppuun asti työssä joustaneita naisia ja miehiä, jotka saavat kuulemma liikaa palkkaa, joiden työehdot sekä jotka itse ovat työnantajaleirin ja heidän edusmiestensä mukaan turhan joustamattomia. Äidit ja isät ovat huolissaan kun lapset eivät saa töitä, palaavat kotiin ja turhautuvat kun opiskelut eivät tuo töitä. Minun kopeillani ihmiset ovat huolissaan syvenevästä eriarvoisuudesta.

Eilen puhuttiin lapsiperheistä, eläkeläisten verotuksesta, mikroyritttäjän asemasta, ravintolassa myytävän alkoholin hinnoittelun alentamisesta sekä vanhusten huollosta, ulkomaisten rekkayrittäjien Suomen valloituksesta ja valtion huonosta esimerkistä työnantajana. Kaikki ovat muuten asioita, joihin kansanedustajilla on sanansa sanottavana.

Kilometrejä on kirjanpidon mukaan tullut 6665 ja tämän vuoden puolella eri tilaisuuksia olen kirjannut 71. Näiltä pohjilta lähdetään, odotetaan tuloksia ja katsotaan mitä jatkossa tehdään. Siihen saakka kunnes äänet on laskettu, on kaikilla mahdollisuutensa. Juha Aron haastattelussa Punkalaitumen Sanomissa 16.4. totesimme Tuula Petäkoski-Hultin kanssa, että politiikka on tullut politiikkaan. Itse totesin myös, että osa äänestäjistä etsii uusia vaihtoehtoja ja ehdokkaita, jotka eivät ole ryvettyneitä tai takinkääntäjiä. Siinä on mielestäni uusien kasvojen mahdollisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s