Neljän minuutin näkyvyys

Ylen vaaligallerian nauhoitus on nyt katsottavissa. Omaan tenttiin olen aivan tyytyväinen, olin siinä oma itseni. Muutamia turhia sanoja, mutta vastasin kysymyksiin ja vielä mielestäni suoraan,

Yksi kysymys koski poliisien määrää. Se tuli vähän puskista, yllättäen. Ei poliiseja työmatkalla juuri näy, sitä ei ole erityisesti ajatellut. Aika pian toimittaja kysyi mitä pidin Suomen keskeisenä turvallisuusuhkana. Kun olen katsellut muiden haastatteluja, moni on puhunut Venäjästä ja islamiin kytkeytyvästä terrorismista. Nostin haastattelussa esille edelleen eriarvoisuuden. Se heijastuu monella tavalla, vastaus on edelleen hyvä, mutta asiat voivat myös muuttua.

Energiakysymykset nousivat haastattelussa myös esille, tuulivoima vai ydinvoima, Vastasin, että tulevaisuudessa enemmän tuulivoimaa. Meillä on päätökset kahdesta ydinvoimalasta, tarvitsemmeko enemmän niiden jälkeen ja toisaalta pitäisikö tehdä lisäpäätöksiä? Silloin kun Olkiluoto 3 rakentaminen kestää ja kestää, Olkiluoto nelosesta on vain päätös ja Pyhäjokea ei ole aloitettu, on mielestäni tarpeetonta miettiä lisärakentamista. Katsotaan nykytilanne ja lisätarve ensin ennen kuin tehdään uusia päätöksiä.

Neljä minuuttia on lyhyt aika, mutta vaikutuksen ja mielikuvan siinä voi jättää ja tehdä. Toisia käydään katsomassa enemmän kuin toisia, Hansi Harjunharjaa Inarista oli katsottu eilen tarkistaessani n. 63 000 kertaa, samaan aikaan kun itselläni luku oli 84. Kuulin hänestä radiossa. Politiikkaan ja vaaleihin voi suhtautua monella tavalla, HH ei ota asiaa ainakaan liian vakavasti. Tavoitteet ovat muualla, ja niitä hän on varmasti saavuttanut. Mainosta, näkyvyyttä ja julkisuutta on tullut nopeasti vielä kanavalla, jolla ei näytetä mainoksia.

Viime pyhänä olin ensimmäisessä isommassa paneelissa, Vilpun päivien yhteydessä järjestetyssä Terveyspaneelissa. Paikalliset asiat, koululaisten hammashuolto ja Vilppulan näytteidenotto nousivat yleisön kysymyksistä esille. Muut ehdokkaat – Harri Jaskari, Arto Pirttilahti ja Timo Tukia – olivat laajempaan kysymykseen eli Sote- esityksen kaatumiseen tyytyväisiä. Itse toivoin, että uuteen esitykseen ei menisi montaa vuotta ja että se ei olisi nyt tehtyä huonompi. Kumppanit naurahtivat. että ei voi olla. Uutta esitystä en ole nähnyt, joten en tiedä millainen se on. Aikansa tekeminen joka tapauksessa vie, oletan.

Niin paneelissa kuin tentissä puhuin eriarvoistumisesta, sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksissä tämä näkyy. Pirkanmaalla ja myös muualla me reuna-alueiden ihmiset olemme huolissamme tulevaisuudesta. Nyt voi sanoa, että kyllä se järjestyy jatkossakin. Toivottavasti. Paikallislehdessämme ei kommenttejani näkynyt kuin koululaisten hammashoidon osalta. Tämä linjaus ei ole ollut yllätys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s