Linkosuon kahvilassa 20.2

Järjestöpäällikkö Ari Näätsarelta tuli viesti, jossa hän kertoi puolueen olevan todella tyytyväisen jos voisimme pitää vaalikamppailun aikana ”päiväkirjaa”. Päiväkirjaa siitä millaista tukea näissä eduskuntavaaleissa: olemme saaneet, pyytäneet, emme ole saaneet vaikka tarvitsisimme, saimme vaikka emme tarvinneetkaan ja muita huomiota saamastamme tuesta.

Itselläni on musta iso vihko, johon on tullut jo kirjattua pieniä havaintoja. En näe tuollaisen päiväkirjan pitämistä vaikeana. On mukava kirjata asioita ylös, sillä välillä on hyvä mieli, välillä miettii vähän toisinkin päin. Toistaiseksi matka on ollut voittopuolisesti positiivinen. Se mitä kaipaan, on vielä ehdokkailta toisilleen selkeämpi tuki, yhdessä tekemisen tunne. Joku pääsee läpi, joku ei. Arvelen, että hyvä henki heijastuu toreilla positiivisena ja sataa meidän laariin.Omalla osalla kiertäminen on vasta aluillaan, siihen ei ole kerinnyt väsymään.

Tänään olin Vuolteenkadulla Tampereella Ylen Vaaligallerian kuvauksissa. 4 minuuttia on lyhyt aika ja virheitä ei saa pahemmin tehdä, sillä kuvaus menee yhdellä otolla. Tentti meni hyvin, en takunnut suuremmin … mielestäni. Hyvin Heli Mansikka ja muut olivat ainakin tämän ehdokkaan taustoittaneet.

Sain vastata pitkän työmatkani johdosta kysymykseen kuinka usein poliiseja tulee vastaan ja pitäisikö tulla useammin. No ei poliiseja liikaa tule vastaan, yleensä on aina sattunut jotakin, jos heitä näkee. Vastasin, että poliiseja voisi olla enemmänkin. Listalla kysymyksen aiheita olivat mm. leikkaukset, turvallisuuspolitiikka, tasa-arvoinen avioliittolaki, alkoholipolitiikka ja Sote- kysymykset. Kohdallani todettiin Mänttä-Vilppulan nojaamisen yksityiseen palvelutuotantoon. Sanoin, että siellä yksityinen on nähty ja koettu hyväksi vaihtoehdoksi. Kerroin, että kokonaisuutena näen liiallisessa yksityistämisessä olevan suuria riskejä ja johtavan valtakunnan tasolla eriarvoistumisen syvenemiseen.

Tyytyväinen olin, jännä paikka mutta kysymysten tullessa en mielestäni huomannut edes jännittää. Olin aika lailla oma itseni. Tässä koetuksessa on hyvä kiittää Voinmaan Opistoa, Antti Jehkosta, Matti Tyynysniemeä, kotiväkeä sekä tietysti tukiryhmää ja Lahtisen Jyrkiä sparrauksesta ja tuesta.

Viikonloppuna tarkoitukseni on käydä Toijalan torilla sekä täyttää joitakin vaalikoneita. Varmasti niissä on tietyt keskeiset ja luetuimmat, mutta jokaisen kautta tavoittaa joitakin uusia ihmisiä. Lindroosin Kaitsu vinkkasi, että ihmiset lukevat vaalikoneita hyvin ja mikäli linja pitää, siitä tulee hyvää palautetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s