Tiivistelmä puheestani Juupajoen eläkkeensaajien laskiaistilaisuudessa 17.2.2015

Arvostan periaatetta turvallisesta yhteiskunnasta, jossa yhteiskunta ja kanssaihmiset tukevat yksilön tai perheen selviytymistä tilanteissa, joissa omat voimavarat eivät riitä.

Tarvitsemme nyt yhteiskuntapolitiikkaa, jossa puututaan pienituloisuuteen, köyhyyteen ja eriarvoisuutta syventäviin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä koulutuspolitiikan ratkaisuihin. Säästöjä saadaan oikea-aikaisella välittämisellä.

Riittämättömän ja epävarman toimeentulon varassa pitkään eläminen voi aiheuttaa romahduksen, josta seuraa sekä inhimillisiä että taloudellisia menetyksiä. Eläkkeellä on kyettävä tulemaan toimeen. Ikäihmisten, vanhusten hoidon on lähdettävä vanhuksista, ei säästöistä.

Uskon, että teille äänestäminen on ollut ja on edelleen itsestään selvää, monelle se ei sitä ole. Toivon, että voitte vaikuttaa ympäristönne ja muistuttaa siellä, että olennaista on 1) äänestää yleensä, 2) miettiä puoluetta ja 3) valita henkilö. Sillä aina on niitä, jotka äänestävät ja heidän äänensä ja valintansa ratkaisevat sen millaista politiikkaa tehdään.

Viimeiset hallitukset ovat puhuneet osallisuudesta ja yhteisöllisyydestä. Ministerit ja me ehdokkaat sekä kansanedustajat olemme puhuneet järjestötyön merkityksestä, siitä kuinka järjestötoiminnan kautta kukaan ei jäisi tahtomattaan yksin.

Tapahtuu sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaille mitä tahansa, palvelujen tuottamisjärjestelmä uudistuu. Vähenevät resurssit on korvattava jollakin tavalla. Yhteisen tekemisen, kolmannen sektorin rooli korostuu.

Toivon, että eri puolella Pirkanmaata Eläkkeensaajien työtä tuetaan myös jatkossa, sillä se on merkittävä palanen yhteisen hyvinvointimme tukemista ja parantamista.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s